Een manier om te zien wie je profiel/foto’s/filmpjes het meest bekijkt. Dit is niet een of andere vage app, maar een lek van Facebook.

Ik las dit bericht: http://spunk.nl/article/5651/facebook-verwijdert-geheime-stalklijst op spunk.nl, en het komt er op neer dat je op een hele simpele manier kunt zien welke mensen jou profiel het meest bekijken. Benieuwd? Ga naar facebookidconverter.sam-simons.nl daar heb ik een scriptje gemaakt dat in één keer laat zien wie er allemaal op die lijst staan.

Het gaat om het zoeken naar een bepaald script in de broncode van Facebook, staat ook op de site maar dan geef ik het je hier nog even mee:

1. Gebruik een ‘normale’ browser (Chrome of Firefox oid)
2. Ga naar facebook.nl
3. Rechtermuisknop –> Paginabron weergeven
4. Dan kom je op een pagina waar een normale Facebookbezoeker niks mee kan, maar dit is de truc:
Zoek (ctrl/command + f) dit woord op de bronpagina: InitialChatFriendsList
Daaronder zie je een lange lijst met allemaal getallen in aanhalingstekens, dit zijn profielen van je Facebookvrienden.
5. Probeer het maar eens uit: kopieer het nummer van je eerste stalker, nieuwe pagina en plak het nummer achter www.facebook.com/ , voilá je grootste stalker!Het eerste nummer is dus de grootste stalker, het tweede nummer je een-na-grootste stalker, enz.

Ik moet zeggen dat je hier vrij interessante dingen mee kunt ontdekken. Denk dus goed na wat je met die info gaat doen, haha.
Nou, nog een fijne avond, misschien gaat er nog een wereld voor je open (zo vlak voor het einde er van).

UPDATE: De mensen op die lijst zijn niet per se de mensen die jou het meest stalken, de lijst is met heel veel andere gegevens opgebouwd en gaat vooral over interactie e.d, de pageviews worden hier wel in meegerekend.

NIEUW: Een tijdje geleden heb ik een pagina gemaakt waarop je duidelijk kan zien wie er in jouw InitialChatFriendsList staan. Kijk maar op: facebookidconverter.sam-simons.nl.